Γράψαμε πριν από ένα μήνα περίπου ότι ως κοινωνία αποσυνδεόμαστε από τον εξωτερικό κόσμο, το φυσικό περιβάλλον και με αυτόν τον τρόπο, έχει χαθεί το αποτύπωμά μας στα μονοπάτια, στα δάση, στα βουνά και γενικά στην φύση.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας μας εκεί έξω δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν και να περάσουν χρόνο σε ένα περιβάλλον εκτός αστικών περιοχών, μακριά από όλα αυτά τα ισχυρά μηνύματα δεδομένων και τις οικιακές ανέσεις είτε για ένα υπαίθριο κάμπινγκ, είτε για μια προσωπική δραστηριότητα ή βόλτα στην φύση.

Για πολλούς που το διαβάζουν λόγω της σύνδεσής μας ή/και της σχέσης μας που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν σας περιλαμβάνει, δεδομένου ότι πιθανότατα συναντηθήκαμε σε ένα Camp, στην ύπαιθρο, στο πάρκο – οπουδήποτε και εάν είναι αυτό το μέρος νιώθετε ότι υπάρχει μια σύνδεση. Γιατί πολύ απλά είχαμε την ευκαιρία να ξυπνήσουμε πλάι σε ένα ποτάμι, καθώς το κάμπινγκ στο οποίο βρισκόμασταν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα δοξασμένο Σαββατοκύριακο.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε αυτόν τον εξαιρετικό αριθμό ανθρώπων που μπήκε στον υπαίθριο κόσμο των Camps, αυτής της χρονιάς που φεύγει, που θέλησε να διατηρήσει και να ανακαλύψει ό,τι υπάρχει γύρω μας. Χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε και ανακαλύψαμε για πρώτη φορά νέα μέρη αυξάνοντας τα πάθη μας και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οφέλη.

Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο που πέρασε, θα δούμε ότι ήταν μια συνεχής εξέλιξη που βασίστηκε σε συναισθήματα και εμπειρίες που αποκτήθηκαν μέσω της γνωριμία μας. Γι’αυτό πρέπει να καλωσορίζουμε και να ενθαρρύνουμε συνεχώς νέους ανθρώπους, αντί να αποξενώνουμε και να απορρίπτουμε. Αποκτούμε την υπαίθρια εμπειρία μας μέσω των συγκυριών, όχι μέσω της ανωτερότητας. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και η συνολική συμμετοχή θα αποκομίσει πολύ μεγαλύτερη ανταμοιβή. Όλοι πρέπει να ξανά συνδεθούμε περισσότερο με την φύση!

Leave a comment

el