Συχνές Ερωτήσεις

 

Ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα είναι να συνδεθούμε με τους συμμετέχοντες αναβάτες,
να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, να μοιραστούμε πληροφορίες και να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα – κατανοητά.

Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω απαντήσεις και φυσικά εάν δεν βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε εδώ,
στείλτε μας email και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθώ ότι έχω δεσμεύσει την θέση μου στο Camp;

Οι εγγραφές ανοίγουν ένα μήνα πριν για όλα τα Camps. Σου συνιστούμε να εγγραφείς το συντομότερο δυνατό. Μερικά Camp γεμίζουν πολύ γρήγορα μιας και ο μέγιστος αριθμός είναι 8-10 αναβάτες.

Μπορώ να παρευρεθώ στο Camp εάν είμαι κάτω των 18 ετών;

Έχουμε ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για διάφορους λόγους.

Πρώτα απ ‘όλα, κάθε Camp είναι ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο στα πιο απόκρημνα μέρη.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι μεταξύ 25 και 55 ετών. Μερικοί έφηβοι εκφοβίζονται να είναι σε μια ομάδα με μεγαλύτερους αναβάτες, και αντίστροφα. Επίσης, διαπιστώνουμε ότι καθώς οι άνθρωποι γερνούν, συχνά συνειδητοποιούν τα όριά τους και μπορούν να παίρνουν συνεχώς εξυπνότερες αποφάσεις σχετικά με το πως θα αναλάβουν έναν συγκεκριμένο κίνδυνο.

Ωστόσο, θα θέλαμε να κάνουμε μια εξαίρεση για άτομα ηλικίας 15-17 ετών που πιστεύουν ότι θα απολαύουν αυτό που προσφέρουμε, αρκεί να μπορεί  να ακολουθήσει και ένας ενήλικας που είναι πρόθυμος να οδηγήσει στην ίδια ομάδα μαζί μας. Εάν πιστεύεις ότι θέλεις να κάνουμε αυτήν την εξαίρεση για εσένα, στείλε ένα μήνυμα ή email.

Τι ώρα ξεκινά το Camp, από πού θα συναντήσω την ομάδα και πόση ώρα είναι η απόσταση προς τον τόπο διεξαγωγής;

Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που ταξιδεύουν από μακριά έχουν την επιλογή να παραβρεθούν και να διανυκτερεύσουν στην τοποθεσία του καταυλισμού μία ημέρα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία. Η ομάδα μας θα βρίσκεται στην τοποθεσία το αργότερο 19:00 μ.μ.

Όσοι αναβάτες ΔΕΝ επιλέξουν να παραβρεθούν μία ημέρα πριν είτε γιατί δεν επιθυμούν ή δεν έχουν την δυνατότητα αυτήν η υποχρεωτική ώρα άφιξης ορίζεται από την ημέρα Σάββατο και και την αναγραφόμενη ώρα που σημειώνεται σε κάθε Camp ξεχωριστά.

Συνήθως η απόσταση από την πόλη της Δράμας μέχρι τον τόπο διεξαγωγής του Camp δεν ξεπερνά την 1 έως 1:30 ώρα.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα email πριν από το Camp που θα περιγράφει τον τόπο συνάντησης και τις ώρες πριν από αυτό.

Χρειαζόμαστε τα οχήματα μας για το σαββατοκύριακο και σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος που θα διανύσουμε;

Ναι, ο καθένας μας θα ξεκινήσει από το σημείο συνάντησης προς τον τόπο διεξαγωγής του Camp με το προσωπικό του όχημα και εξοπλισμό. Ο δρόμος τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να είναι βατός για όλα τα οχήματα. Θέλουμε να συνδυάσουμε την εύκολη πρόσβαση με την καλύτερη – δυνατή τοποθεσία.

*ενδέχεται να διανύσουμε κάποια χιλιόμετρα σε χωματόδρομο

Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός; Θα διανυκτερεύσουμε σε δικές μας σκηνές;

Πέρα από τον αναγκαίο ποδηλατικό εξοπλισμό, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σου σε ένα από τα Camp μας είναι να έχεις την προσωπική σου σκηνή, υπνόσακο και υπόστρωμα.

Τι ώρα τελειώνει το Camp;

Την Κυριακή, επιστρέφουμε στην κατασκήνωση μέχρι τις 14:00, και στη συνέχεια ακολουθεί γεύμα, ομιλίες και προτάσεις βελτίωσης μέχρι τις 16:00 όπου θα σημάνουμε την λήξη του Camp.

Θα συνεχίσει το Camp εάν βρέχει;

Εξαρτάται από την ένταση των καιρικών φαινομένων. Χωρίς φυσικές καταστροφές, θα βρισκόμαστε εκεί έξω, έτοιμοι να περάσουμε υπέροχα. Φρόντισε να φέρεις τα κατάλληλα ρούχα, ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο στεγνός, ζεστός και άνετος. Αλλιώς θα ενημερωθείς με νέες ημερομηνίες.

Ποιο είναι το πρωτόκολλο συμβουλών στο Camp;

Θα κάνουμε πάντα την καλύτερη δυνατή δουλειά, επειδή θέλουμε να έχετε το καλύτερο δυνατό σαββατοκύριακο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μας, αλλά να μην πούμε ότι η λήψη συμβουλών δεν είναι επίσης πολύ ωραία.

Εάν θέλετε να αφήσετε μια συμβουλή, παρακαλώ δώστε την στον οδηγό σας ή ακόμα και σε έναν από τους υπευθύνους. Δουλεύουμε ομαδικά, γι ‘αυτό μοιραζόμαστε τις συμβουλές που λαμβάνουμε.

Πώς καθορίζετε το επίπεδο ικανότητάς μου και αποφασίζετε εάν μπορώ να συμμετάσχω το σαββατοκύριακο;

Όταν εγγραφείς στο Camp, σου ζητάμε να συμπληρώσεις ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο δεξιοτήτων και ενδιαφέροντος. Αυτό μας δίνει μια καλή εικόνα για το πού βρίσκεσαι στην ορεινή ποδηλασία και ποια είναι η σχέση σου με τα μονοπάτια. Επιπλέον έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα το επίπεδο σου ανάλογα φυσικά με τις απαιτήσεις που ζητάμε για το κάθε Camp. (βλ. Your Level)

Είναι απαραίτητη η χρήση κράνους;

Η χρήση κράνους είναι απαραίτητη και δίχως αυτό δεν μπορείς να πάρεις μέρος στο Camp.

Τι είδους ποδήλατο πρέπει να έχω;

Πρέπει να έχεις ένα ποδήλατο βουνού που σου ταιριάζει και είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, δηλαδή με τα γρανάζια και τα φρένα να λειτουργούν, όλες οι βίδες να έχουν ελεγχθεί από πιστοποιημένο μηχανικό ποδηλάτου.

Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλαμε να βρίσκεσαι σε ένα ποδήλατο διπλής ανάρτησης, αλλά το να έχεις μόνο μπροστινή ανάρτηση αυτό αρκεί.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα EBike στο Camp;

Ναι μπορείς, σκέψου μόνο το ενδεχόμενο ότι η ομάδα ή το γκρουπ δεν σπάει και επιβάλλεται να ακλουθείς τον ρυθμό που εμείς καθορίζουμε.

Ποιος είναι ο επιπλέον εξοπλισμός που χρειάζομαι για το σαββατοκύριακο;

Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα must αντικείμενα που θα χρειαστείς στο Camp (βλ. What To Bring), ώστε να σε βοηθήσουν να περάσεις ένα όμορφο ποδηλατικό διήμερο στο δάσος.

el