Οι άνθρωποι και τα δέντρα έχουν πολύ περισσότερα κοινά πράγματα από ό, τι πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε.

Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και δέντρων είναι τόσο ξεχωριστή και σημαντική, γεγονός ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα δέντρα είναι ως επί το πλείστον νερό. Μοιραζόμαστε παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά και ο καθένας από εμάς είναι εντελώς μοναδικός. Τα δέντρα και οι άνθρωποι έχουν μια αλληλεξαρτώμενη σχέση, αναπνέουμε οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα, ενώ τα δέντρα λαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Ο ρόλος που διαδραματίζουν τα δέντρα στο οικοσύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη και άλλη ζωή στη γη. Επιπλέον, τα δέντρα μας υποστηρίζουν παρέχοντας σκιά και καταφύγιο, αποτρέποντας τη διάβρωση του εδάφους, καθαρίζοντας τα υπόγεια ύδατα και παρέχοντας τροφή. Κάθε άνθρωπος και κάθε δέντρο είναι μοναδικά. Στα δέντρα τα χρώματα μπορούν να ποικίλουν, τα κλαδιά μπορούν να αναπτυχθούν και να λυγίσουν σε διαφορετικές γωνίες, και λουλούδια εμφανίζονται σε διαφορετικά μέρη.

Κάτι ακόμη παρόμοιο με τον άνθρωπο είναι ότι, τα δέντρα έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με διακύμανση ύψους και όγκου. Μερικά μεγαλώνουν, ενώ άλλα είναι κοντά. Μερικά παραμένουν κοκαλιάρικα και άλλα είναι ογκώδης. Η μοναδικότητα και η ποικιλομορφία που είναι εμφανής τόσο στα δέντρα όσο και στους ανθρώπους βοηθούν να κάνουν τον κόσμο ένα πιο ενδιαφέρον και όμορφο μέρος! Ένα ακόμη σημαντικό παράδειγμα είναι ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα δέντρα αποτελούνται κυρίως από νερό και βασίζονται σε αυτό το στοιχείο για να επιβιώσουν.

Τα περισσότερα δέντρα αποτελούνται από 50%(+) νερό. Ομοίως, ένα ενήλικο άτομο αποτελείται από περίπου 60% νερό. Χωρίς νερό, η ζωή δε θα υπήρχε για ανθρώπους, δέντρα και οτιδήποτε άλλο.

Αυτή η εξαιρετική σχέση μεταξύ ανθρώπων και δέντρων εξελίσσεται ακόμη περισσότερο και είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε σε μια κατάσταση ειρήνης, ελπίδας και βιωσιμότητας του κόσμου αυτού.

Leave a comment

el