Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο…

Το σκουπίδι σκορπισμένο στο δάσος, στο πλάι του μονοπατιού, μακριά από τον πολιτισμό της πόλης. Μπορεί να είναι εκεί για μήνες, τα χρώματα να ξεθωριάζουν από την πλαστική συσκευασία, να αναμειγνύονται στο φύλλωμα, να γίνονται μέρος του οικοσυστήματος. Μπορεί να είστε εντάξει με αυτό το γεγονός, να κάνετε την προπόνηση στο μονοπάτι, να περπατήσετε στο πάρκο, να είστε ευτυχείς αφού εστιάζετε μονάχα στη βόλτα σας.

Τι γίνεται όμως με τους άλλους;

Για κάποιους θα τους αποσπάσει την προσοχή. Άλλοι θα λυπηθούν. Παρόλα αυτά, ασυνείδητα θα καταγράψουν ότι δεν πρέπει να είναι εκεί. Τα χρώματα, τα υλικά, τα σχήματα και ο τόπος που βρίσκονται δεν είναι φυσικά. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευρύτερες επιπτώσεις στην δική τους απόλαυση.

 

Ένα πλαστικό μπουκάλι ή ένα περιτύλιγμα, γεμάτο με ζάχαρη προσελκύει την τοπική ​​ζωή του δάσους όπου και καταναλώνεται τόσο το περιεχόμενο όσο και μέρος της συσκευασίας, μπαίνοντας στην τροφική αλυσίδα. Τα μπουκάλια μελλοντικά δημιουργούν παγίδες, τα κουτάκια λειτουργούν σαν λεπίδες. Μπορεί να μην μας βλάψει ή να μην μας ενοχλεί με την πρώτη ματιά, αλλά το φαινόμενο είναι σημαντικό.

Πάρτε τα λοιπόν, αφιερώστε μερικές στιγμές όλο το χρόνο στον καθαρισμό και τη συντήρηση των τοπικών μονοπατιών σας. Όσο περισσότεροι το κάνουν αυτό, τόσο λιγότερος χρόνος θα αφιερωθεί για να κατεβείτε από το ποδήλατο και τόσο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στην οδήγηση σας.

Είμαστε όλοι εκπρόσωποι του αθλήματος που αγαπάμε. Είτε σε δύο τροχούς, είτε εργάζεστε στα μονοπάτια είτε περπατάτε, κάθε επαφή αφήνει ένα ίχνος και το αποτύπωμά μας στις περιοχές που αγαπάμε θα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Είμαστε οι φύλακες και διαχειριστές των μονοπατιών και της γης που τα περιβάλλουν, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στα αθλήματά μας ένα καλό όνομα στην τοπική κοινωνία, στους ενδιαφερόμενους και να στριμώξουμε την πολιτεία να πάρει σοβαρότερες αποφάσεις. Αλλά θυμηθείτε, είναι πολύ πιο εύκολο να αμαυρωθεί όλο αυτό, να εμφανιστούν λόγοι για να κλείσουν οι περιοχές αυτές και να αντιστραφούν τα χρόνια προόδου.

Leave a comment

el