Τα παιδιά ευδοκιμούν σε εξωτερικούς χώρους.

Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να είναι διαχειριστές του πλανήτη;

Εάν πρόκειται να σώσουμε το περιβάλλον, πρέπει επίσης να σώσουμε ένα είδος ακόμη που κινδυνεύει: το παιδί στη φύση.

Θέλουμε τα παιδιά να αγαπούν τη φύση, ώστε να την προστατεύουν στο μέλλον. Για να γίνει αυτό, τα παιδιά πρέπει να έχουν χρόνο να παίζουν έξω, να επικοινωνούν με φυτά και να σχετίζονται με την ηρωική πορεία των δέντρων. Το 2015, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους σε ένα πάρκο για μία ώρα έκανε τα μαθήματα των παιδιών πιο ευτυχισμένα από το περπάτημα για μια ώρα σε μια πόλη. Ένας από τους εμπλεκόμενους επιστήμονες σκέφτηκε, «Φανταστείτε την επίδραση των πραγματικών δέντρων». Όχι μόνο τα παιδιά επωφελούνται από τη φύση, αλλά η φύση ωφελείται από τα παιδιά.

Φυσικά δεν χρειαζόμαστε κάποια έρευνα για να μας πει ότι το να ξοδεύουμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους είναι καλό για εμάς! Ωστόσο, λατρεύουμε ότι η έρευνα το υποστηρίζει.

Ο κήπος, η ενασχόληση και φροντίδα τους προς το έδαφος συνδέει τα παιδιά με τον φυσικό κόσμο. Αν τα παιδιά φυτεύουν, φροντίζουν τα δάση, βυθίζουν τα δάχτυλά τους στο φρέσκο χώμα, βλέπουν τα λουλούδια να μετατρέπονται σε φρούτα, μαζεύουν με προσοχή τα φρούτα – συνδέονται συναισθηματικά με την φύση, ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη και αναρωτιούνται τι πήγε στραβά όταν ένα φυτό δεν ευδοκιμεί. Η καθημερινή τους σχέση με την φύση προάγει την ενσυναίσθηση προς τον φυσικό κόσμο, ο οποίος ανθίζει σε μια επιθυμία για προστασία της ζωής.

Καθαρισμός δάσους: Μια βρώμικη δουλειά και τα παιδιά μπορούν να το κάνουν.

Θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν σε δάση με σκουπίδια; Μερικές φορές τα παιδιά είναι οι πιο αποτελεσματικοί ακτιβιστές. Οι μελλοντικοί διαχειριστές της Γης όπου πρέπει να ακονίσουν τις δεξιότητές τους, έτσι ώστε σαν διάλειμμα από την καθημερινότητα τους να φροντίζουν την φύση. Τα παιδιά είναι μέρος της λύσης! Ο καθαρισμός και η φροντίδα δασών, η δεντροφύτευση και η ανακύκλωση – είναι δραστηριότητες και όχι σκληρή δουλεία για τα παιδιά. Είναι διασκεδαστικά. Τα παιδιά λατρεύουν να συνεισφέρουν με ουσιαστικούς τρόπους, γι ‘αυτό ας τους δίνουμε ευκαιρίες καθημερινά. Η αγάπη για τη φύση και η διάθεση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την προστασία της, χτίζεται με την πάροδο του χρόνου και ενισχύεται από μικρές, συνεπείς και σημαντικές στιγμές.

Leave a comment

el