Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο σε πάρκα και άλλα φυσικά περιβάλλοντα τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα υγείας και ευτυχίας. Οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν είναι αυτή, συμβάλει στην θετική ενέργεια και σκέψη, κάτι τόσο σημαντικό και αναγκαίο για την σωστή ανάπτυξη του νου και του σώματος μας.

Βέβαια αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν δείχνει να ισχύει πραγματικά στην βασανισμένη και στερημένη από βασικές ελευθερίες και δικαιώματα χώρα μας…αυτός ο φλύαρος, γερασμένος και απείθαρχος λαός στερήθηκε για πολύ καιρό τον παραγωγικό αυτόν χρόνο, το δικαίωμα του και την ανάγκη ενός τραπεζιού, με τον καφέ και την παρέα του επί ώρες, δίχως να γνωρίζει τι βρίσκεται εκεί έξω. Και αυτοί που επιτέλους ανακάλυψαν όλον αυτόν τον καιρό λόγο της στέρησης που δέχθηκαν από το καθημερινό τους χασομέρι οι εικόνες και οι καταστάσεις δείξανε ότι όχι μόνο δεν εκτίμησαν αλλά δεν και σεβάστηκαν τους πόρους αυτούς.

 

…θέλουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε και να προβάλουμε αυτά τα φυσικά, μαγευτικά μέρη, αυτά τα τοπία με τεράστιες δυνατότητες και απίστευτες εμπειρίες…δυνατότητες που ξεπερνούν την φαντασία για τις εικόνες που αποθηκεύει το μάτι, και εμπειρίες που απαιτούν να ανακαλύψουν τα παιδιά μας για το χτίσιμο ενός σωστού μέλλοντος γι’αυτά…για την δημιουργία νέων φιλιών και σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και με στόχο να δώσουμε το έναυσμα όλοι μας σε περισσότερους ανθρώπους για να απολαύσουν ξεχωριστές και ξέγνοιαστες στιγμές που μέχρι πριν τους ήταν άγνωστες.

Όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε σαν επισκέπτες είναι το “σε πόσο εύθραυστο σημείο βρίσκεται αυτός ο πόρος”…και επιβάλλεται να έχουμε στον νου μας τον πρωταρχικό κανόνα – ότι αυτός είναι ένας μαγικός, δωρεάν πόρος και αξίζει το σεβασμό όλων μα

Η πειθαρχία, το μέτρο και η αυτοσυγκράτηση είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε!

“αυτή είναι η μία σεζόν εδώ και πολύ καιρό όπου βλέπουμε ελπίδα…ελπίζουμε ότι είναι η αρχή μιας ώθησης για να κάνουμε πραγματικά τα πράγματα πιο σωστά. Ας κάνουμε το σωστό βήμα για να συμβεί αυτό!”

Leave a comment

el