Wood Bridge 1

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Κοντά στην εγκατάλειψη των δασών μας μπορούμε να πούμε ότι είμαστε αρκετά τυχεροί για τους πόρους αυτούς! Είναι σπουδαίο τα ποσά υλικά βρίσκονται γύρω μας που μας βοηθούν για την κατασκευή της γέφυρας. Οι κορμοί για καλή μας τύχη ήταν εκεί, απλά φυσικά χρειάστηκαν κόψιμο, οι πέτρες για την είσοδο και έξοδο της γέφυρας και αυτές εκεί. Η μόνη ξυλεία που εμπορευτήκαμε είναι το πάτωμα της γέφυρας. Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που συναντά κανείς στα Ελληνικά δάση…

Ο χρόνος που καταναλώσαμε για την ιδέα αυτή, αναλογεί κοντά στις 9 ώρες εργασίας. Έπειτα από αυτήν την κατασκευή μάθαμε να είμαστε περισσότερο υπομονετικοί και να σκεφτόμαστε για ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος πρώτου πράξουμε. Όσες φορές βιαστήκαμε, καταλήξαμε να χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο…

Wood Bridge 2

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να βελτιώσουμε τα μνοπάτια έως ότου βαστάει η όρεξη μας; Πιστεύουμε ότι ο πιο δύσκολος, αλλά πιο ικανοποιητικός και υψηλότερος αντίκτυπος τομέας της δουλειάς μας θα είναι η σύνδεση (και η επανασύνδεση) των ανθρώπων με την ύπαιθρο. Θα έχει να κάνει με την αλλαγή των σχέσεων, των στάσεων και των συμπεριφορών!

Σε αυτό το κομμάτι θέλουμε να τονίσουμε ότι ολοκληρώσαμε την γέφυρα στο μονοπάτι The Beast, μήκος 6.5 μέτρα.

Highlight our points of view

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Στο τέλος του 2020, με την πρωτοβουλία να αναδείξουμε το πάρκο, ξεκινήσαμε την διαδικασία δημιουργίας ενός σχεδίου κανονισμού για την σήμανση διαδρομών ώστε να ενισχύσουμε κι άλλο τα μονοπάτια, τα σημεία αναφοράς και βέβαια την ορεινή ποδηλασία.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με τα θεσμικά όργανα, τα μονοπάτια και τις σημάνσεις αλλά ήρθε η ώρα να μοιραστούμε αυτήν την πρωτοβουλία μαζί σας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε λοιπόν θερμά την εταιρεία Raycap, για την δωρεά ως προς το πάρκο – βοηθώντας μας να καλύψουμε τα έξοδα ολόκληρου του έργου.
 
Ελπίζουμε ότι αυτές οι δράσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας και κάθε ορεινής δραστηριότητας του τόπου μας στο σύνολο, ως προορισμού τέτοιων τουριστικών υπηρεσιών.

Wood Wayfinding

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Ολοκληρώσαμε την αντικατάσταση πασσάλων – σηματοδότησης μονοπατιών σε κομβικά σημεία του πάρκου, αφαιρώντας συγχρόνως τους παλιούς. Χρησιμοποιήθηκαν 6 νέοι πάσσαλοι 10×10 για την μακρά διάρκεια τους ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Wood Bridge 3

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Όποια και αν είναι η μορφή διέλευσης και τα σημεία αναφοράς, ένα μονοπάτι είναι ένας από τους πιο βασικούς τρόπους με τους οποίους συνδέουμε ένα φυσικό περιβάλλον. Από άποψη αναψυχής, αυτά τα μονοπάτια μπορούν να είναι οι δίοδοι της περιπέτειας.. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι επηρεάζουμε το έδαφος με τα εργαλεία, τα πόδια και τα ελαστικά μας. Οι επιπτώσεις φαίνονται μικρές σε ατομικό επίπεδο – λίγο χώμα εδώ, λίγο εκεί – αλλά αυτό το χώμα τότε υποκύπτει στις δυνάμεις της βαρύτητας και του νερού με την πάροδο του χρόνου, όπου εκατοντάδες άνθρωποι επιταχύνουν τη διαδικασία της διάβρωσης εκθετικά.

Κατα την διάρκεια αυτήν, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να αψηφήσουμε τους κανόνες. Λάβετε υπόψη τους κανόνες, αλλά το πιο σημαντικό, ακούστε την φύση. Ένας trail builder δημιουργεί ένα μονοπάτι, αλλά η φύση έχει τον τελευταίο λόγο. Φροντίστε αυτήν τη σχέση και θα φέρει ζωή στο μονοπάτι.

«Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε την φύση…θυμηθείτε απλά ότι η φύση και το νερό κερδίζουν πάντα!»

Wood Things

Location: Kalifitos Trail Park

Λεπτομέρειες: Ένας χειμώνας γεμάτος εργασίες και νέα έργα που επεκτείνονται συνεχώς.

Το συναίσθημα που κάθε φορά επιστρέφουμε στα μονοπάτια είναι δύσκολο να κατανοηθεί συνοπτικά. Κοινωνικοποιούμαστε και συνεργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο και συνεισφέρουμε στην κοινότητα της ορεινής ποδηλασίας. Κάποτε η ζωή φαινόταν ότι ήταν σπάνιο να περνάμε χρόνο στο μονοπάτι δίχως το ποδήλατο μας, με διάφορα εργαλεία. Τώρα βρίσκουμε τη ζωή μας χτισμένη γύρω από αυτό και με ανυπομονησία κάθε φορά περιμένουμε αυτό. Πόσο θα διαρκέσει, ποιος ξέρει, αυτό που είναι σημαντικό είναι να περνάς χρόνο με ανθρώπους που βελτιώνουν τη ζωή σου – είτε σε αναζωογονούν, αυξάνουν τις γνώσεις σου, σε κάνουν να γελάς ή απλά να ξεχνάς το άγχος της καθημερινότητας για μια στιγμή.

Είναι λάθος να έχουμε μία κόλα κενό χαρτί, δίχως σημειώσεις και να συμβιβαζόμαστε ότι αυτό ακριβώς έχουμε προς το παρόν. Ναι, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε άλλους τομείς, ωστόσο, αυτό είναι το πλάνο για το άμεσο μέλλον. Ότι πρέπει να προσθέσουμε μερικά παιχνίδια και πινελιές στο συνολικό κομμάτι του πάρκου.

Ποιος περίμενε ότι το πέσιμο του πεύκου θα μπορούσε να είναι τόσο συναρπαστικό για την δημιουργία αυτής της κατασκευής…

el