Καθώς ο ήλιος απομακρύνεται από την καλοκαιρινή εποχή του, στον ορίζοντα διαπιστώνουμε ότι κάθε δέντρο αρχίζει να απομακρύνει τα φύλλα του. Σύντομα, τα φύλλα θα πέσουν και θα καλύψουν το δάσος και ταπεινά θα καταλήξουν σε μελλοντική τροφή για τους κορμούς.

Το να ποδηλατείς ανάμεσα σε αυτά τα χρώματα στα βάθη του φθινοπώρου έχει τη δική του μοναδική ανταμοιβή. Τα χρυσά φύλλα της σημύδας υποχωρούν σιγά σιγά και τα περιστασιακά πουλιά εξακολουθούν να πετούν από δέντρο σε δέντρο, αλλά ως επί το πλείστον, επικρατεί ησυχία…

Το φθινόπωρο αναμφίβολα είναι μοναδικό! Για δύο έως τρεις εβδομάδες αυτά τα πανέμορφα δέντρα δημιουργούν μια γραμμή χρωμάτων, μετατρέποντας τα μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας και πεζοπορίας σε “σήραγγες χρυσού”, τα χρώματα αναμφισβήτητα προσελκύουν τον επισκέπτη που κινείται κάτω από τα κλαδιά τους, δίνοντας του την αίσθηση της ζεστασιάς…όπου και στο τέλος της ημέρας ο ήλιος πέφτει στον ορίζοντα – βυθίζοντας την σκέψη σου σε μια απόκοσμη λάμψη.

Από μακριά, η αντίθεση είναι εντελώς φοβερή. Αλλά και από κοντά, περνώντας κάτω από αυτήν – την εξέγερση χρωμάτων, με ένα ζευγάρι τροχούς, καταλήγει να επηρεάζει κάθε σου σκέψη για αυτήν την εποχή. Η πτώση της θερμοκρασίας και μια δόση ψυχρής υγρασίας αναζωογονούν τις αισθήσεις και το φθινόπωρο περιμένει τις τελευταίες λεύκες και χρυσές σημύδες να υποκύψουν και αυτές στον καιρό. Οι γαλάζιοι ουρανοί είναι πιο έντονοι και καθαροί από εκείνους του καλοκαιριού και οι δύο τελευταίες ώρες της ημέρας αναμφισβήτητα αναζωογονούν το τοπίο. Ακόμη και οι πιο αντικειμενικά γκρίζες, βροχερές ημέρες στο τέλος θα μετατρέπονται σε μια παλέτα από απέραντες αποχρώσεις.

Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, το χιόνι έρχεται και η άνοιξη απέχει πολλούς μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…

Απολαύστε αυτήν την εποχή του χρόνου και μείνετε σε αναμονή έως ότου συναντήσετε, στην επόμενη περιοδεία μας αυτά τα νέα μαγικά τοπία που εξερευνούμε καθημερινά.

Leave a comment

el