Design & Wayfinding

Ένα επιτυχημένο μονοπάτι ξεκινά με έναν υπέροχο σχεδιασμό και ένα σταθερό σχέδιο έργου. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να εφαρμόσουμε την σχεδίαση του μονοπατιού που έχετε ήδη κατά νου ή μπορούμε να κάνουμε το σχεδιασμό για εσάς. Εργαζόμαστε με παραμέτρους που ορίζονται από τους υπεύθυνους φορείς για να δημιουργήσουμε ή να ξανά επαναφέρουμε ένα μονοπάτι που τελικά θα ωφελεί τους χρήστες του μονοπατιού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους παράγοντες που να προστατεύουν την ευαίσθητη βλάστηση, να παρουσιάζουν φυσικά χαρακτηριστικά και να προβάλουν πολιτιστικά και κοινωνικά σημεία αναφοράς.

Μπορούμε να φροντίσουμε και να προβάλουμε τους τύπους χρηστών μονοπατιών και τα επίπεδα δυσκολίας μεχρί και για πινακίδες ώστε να μην χαθούν οι χρήστες. Είμαστε επίσης διαθέσιμοι να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε φθαρμένα χαρακτηριστικά μονοπατιών όπως γέφυρες, σήμανση και κιόσκια πληροφορίας.

IMG_0896

Building

Το πάθος μας για την ύπαιθρο μας οδηγεί να δημιουργήσουμε ενεργές εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους με το περιβάλλον. Πιέζουμε τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης μεταμορφώνοντας τα στοιχεία της φύσης για να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές και να προωθήσουμε ένα πνεύμα ανακάλυψης! Ο άνθρωπος είναι δεδομένο ότι πρέπει να ξανά επιστρέψει στην φύση, ώστε να ενισχύσουμε κι άλλο τα μονοπάτια, τα σημεία αναφοράς και βέβαια τις ορεινές δραστηριότητες στην χώρα μας.

Στόχος μας ειναι:
 
  • να προβάλουμε τα αξιοσημείωτα σημεία των περιοχών
  • ο ασφαλέστερος προσανατολισμός και η πλοήγηση διαδρομών για τους χρήστες, αλλά και για τον εντοπισμό δυσκολιών
  • προστασία των διαδρομών από άλλες δραστηριότητες μαζί με τα δάση
  • η σήμανση είναι μια αρχή του μεγάλου δρόμου για τη νομιμοποίηση διαδρομών και επέκταση μονοπατιών
  • ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών
  • επέκταση του ορεινού όγκου της χώρας μας

Όμως είναι σημαντικό, να μην ξεχνάμε ότι κάθε επαφή αφήνει ένα ίχνος και το αποτύπωμά μας θα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Eίναι πολύ πιο εύκολο να αμαυρωθεί όλο αυτό, να εμφανιστούν λόγοι για να κλείσουν οι περιοχές αυτές και να αντιστραφούν τα χρόνια προόδου. Είμαστε οι φύλακες και διαχειριστές των μονοπατιών και της γης που τα περιβάλλουν, έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ένα καλό όνομα στην τοπική κοινωνία, στους ενδιαφερόμενους και να προσελκύσουμε περισσότερους χρήστες στον ορεινό όγκο της χώρας μας.

IMG_0895

Maintenance

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μονοπάτι και γιατί; Είναι πιθανώς ένα μέρος που σας μαγεύει. Ένα μονοπάτι με μια όμορφη συνεχόμενη ροή. Από τα αξιοθέατα που βλέπετε και η συνολική εμπειρία που σας προσφέρει! Είτε θέλετε να κάνετε μια βόλτα με την οικογένεια σας, είτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία. Αυτό είναι το μονοπάτι που όλοι θέλουμε! Ωστόσο ένα μονοπάτι είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι επίσης πώς το προστατεύουμε και το συντηρούμε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αγαπημένο σας μονοπάτι δεν εμφανίστηκε απλώς. Στην ιδανική περίπτωση, καθαρίστηκε, σχεδιάστηκε προσεκτικά και κατασκευάστηκε για να παρέχει μια διαδρομή που θα προκαλούσε όσο το δυνατόν λιγότερη ενόχληση στο φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά είδη – και, φυσικά, θα σας αποτρέψει να χαθείτε στο δάσος – και να γίνετε ο επόμενος χρήστης του.

Γι ‘αυτό η τακτική συντήρηση ενός μονοπατιού είναι τόσο σημαντική. Η διατήρηση του είναι ένα τεράστιο κομμάτι της προσπάθειας μας. Ενώ η εργασία ποικίλλει, ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να διατηρηθεί το μονοπάτι σε ασφαλή, βιώσιμη κατάσταση λειτουργίας – με πρωταρχικό σκοπό τον σεβασμό που επιβάλλεται να δείξουμε όλοι μας προς την φύση.

IMG_0897

Contact us to learn about how we can help with your project

el