Near The Lake

The Lake Camp

Κόστος

Επίπεδο

Δεν ξέρετε σε ποιο επίπεδο είστε;
Μάθετε εδώ: (Your Level)

Ημερομηνίες

Αναβάτες

Τοποθεσία

Πληροφορίες τοποθεσίας

 

Mια μικρή τεχνητή λίμνη που είναι κρυμμένη ανάμεσα σε ένα μεγάλο δάσος φυλλοβόλων και σε ένα οροπέδιο που εντυπωσιάζει από τα τοπία της και τους εκπρόσωπους της άγριας φύσης που φιλοξενεί. Η τεχνητή λίμνη Λευκογείων βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νομού Δράμας πολύ κοντά στο χωριό Λευκόγεια. Απλώνεται στην ανατολική άκρη ενός οροπεδίου που περιβάλλεται από τους ήρεμους λόφους των βόρειων απολήξεων του Φαλακρού και των λόφων που απλώνονται νότια του Πέτρελικ της Βουλγαρίας. Λίγο πιο νότια βρίσκεται ο μεγάλος κάμπος του Νευροκοπίου στο οποίο ανήκει διοικητικά η περιοχή. Η λίμνη δημιουργήθηκε, μόλις το 1994, με σκοπό την συγκράτηση των νερών των ρεμάτων Μυλόρεμα και Κρυονέρι που πλημμύριζαν το οροπέδιο, αλλά και για τις ανάγκες ύδρευσης του οροπεδίου. Το φράγμα της που είναι φτιαγμένο από χώμα έχει μήκος 320 μέτρα. Η επιφάνεια της λίμνης είναι περίπου τα 900 στρέμματα, ο ωφέλιμος όγκος φτάνει τα 13.000.000 κ.μ. και η περίμετρος της καλύπτει μια έκταση 8,25 χλμ. Στις βορεινές όχθες δημιουργούνται όμορφα υγρολίβαδα, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λίμνης Λευκογείων είναι τα μικροσκοπικά φιόρδ και η δαντελωτή μορφολογία της ακτής. Οι δρόμοι που περιβάλλουν τη λίμνη είναι ελάχιστοι, ενώ στη γύρω περιοχή απλώνονται τεράστιες εκτάσεις από δασωμένους λόφους που συνεχίζουν μέχρι τα σύνορα. Έτσι παρατηρώντας κανείς γύρω από τη λίμνη Λευκογείων μπορεί να συναντήσει πολλά θαυμαστά είδη της χλωρίδας και της πανίδας.

Η δασική βλάστηση της περιοχής αποτελείται κυρίως από βελανιδιές διαφόρων ειδών που σε πολλά σημεία δημιουργούν υβρίδια. Ανάμεσα τους αναπτύσσονται πολλά ακόμα είδη φυλλοβόλων δέντρων, όπως σφενδάμια, πλατάνια, φτελιές, κρανιές, παλιούρια, γαύροι, κοκκορεβυθιές, λεπτοκαρυές και οστρυές, ενώ κοντά στις όχθες βγαίνουν ιτιές που όταν τα νερά πλημμυρίζουν δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο.

Περιγραφή Camp

 

“Όταν πρώτο κατασκηνώσαμε σε αυτό το μέρος ένα φαινόμενο που μας έκανε εντύπωση ήταν η τρομερή ησυχία και ηρεμία που αναδυόταν από τα νερά της λίμνης δημιουργώντας μια εσωτερική γαλήνη κατά την ξεκούραση μας στον καταυλισμό.”

Είμαστε ονειροπόλοι και ρομαντικοί γιατί με την πρώτη ματιά, επιλέξαμε αυτήν την τοποθεσία. Σας προσκαλούμε στο πρώτο Camp της σεζόν για να απολαύσουμε δυο ημέρες περιπέτειας και χαλάρωσης.

Ξεκινάμε την ημέρα μας οδηγώντας περιμετρικά της λίμνης με συντριπτική θέα και μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Το πρώτο μέρος της πορείας μας δεν κρύβει κάτι ουσιαστικό, αλλά αφού περάσουμε στο βορεινό κομμάτι της λίμνης τότε μια πραγματική μέθη από ένα single μονοπάτι θα μας αποζημιώσει πλήρως ταξιδεύοντας μας πίσω στην κοιλάδα. Την δεύτερη ημέρα κινούμαστε βόρεια της λίμνης, με κατεύθυνση προς τα σύνορα της γειτονικής μας χώρας – Βουλγαρίας, εξερευνώντας θεματικά κτίρια και απόκρημνες δασικές εκτάσεις.

Παροχές

Πρόγραμμα Αναβατών

Ημέρα πρώτη – Σάββατο

Day #1

 

11:00: Καλημέρα

11:15: Άφιξη συμμετεχόντων

11:30: Αναχώρηση προς το σημείο κατασκήνωσης με τα οχήματα μας

12:30: Άφιξη στον τόπο διεξαγωγής του Camp

13:00: Στήσιμο προσωπικών σκηνών

13:30: Προετοιμασία για την Διαδρομή 1

16:30: Άφιξη στον καταυλισμό

17:00: Δείπνο

18:30: Έλεγχος λειτουργίας ποδηλάτων

Ημέρα δεύτερη – Κυριακή

Day #2

 

8:00: Πρωινό

10:00: Διαδρομή 2

12:00: Διάλειμμα και ανεφοδιασμός

12:30: Συνεχεία διαδρομής 2 – Επιστροφή στον καταυλισμό

14:00: Δείπνο

15:00: Αξιολόγηση περιοχής και προτάσεις βελτίωσης

16:00: Αναχώρηση

THEY SUPPORT US
el