Across The Border

Velingrad Camp

Κόστος

Επίπεδο

Δεν ξέρετε σε ποιο επίπεδο είστε;
Μάθετε εδώ: (Your Level)

Ημερομηνίες

Αναβάτες

Τοποθεσία

Πληροφορίες τοποθεσίας

 

Όποιος επιλέξει αυτό το παραδεισένιο μέρος της Ροδόπης για τις διακοπές του, θα βεβαιωθεί ότι αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη διαφήμιση. Διότι ίσως δεν υπάρχει άνθρωπος που να αισθάνθηκε τη ζεστή αγκαλιά του ιαματικού, μεταλλικού νερού στις τοπικές πισίνες, να ένιωσε το φρέσκο άρωμα που αναδύεται από την Οροσειρά της Ροδόπης και να μην θέλησε να επιστρέψει και πάλι. Σύμφωνα με τους ντόπιους, το Βέλιγκραντ μαγνητίζει τους επισκέπτες του με τις ευκαιρίες για υγιεινές διακοπές και τα μαγευτικά τοπία.

Το Βέλιγκραντ είναι πόλη της Βουλγαρίας και ανήκει στην επαρχία Πάζαρτζικ. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Κοιλάδας Τσέπινο, στην Οροσειρά της Ροδόπης. Είναι διοικητικό κέντρο του ομώνυμου δήμου και ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα λουτροθεραπείας της Βουλγαρίας. Υπάρχουν πάνω από 90 ιαματικές πηγές με θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες μέσα και γύρω από την πόλη. Μαζί με τα πολλά ιαματικά νερά το Βέλιγκραντ διαθέτει επίσης και άλλο φυσικό φαινόμενο – την Κλέπτουζα, τη μεγαλύτερη καρστική πηγή στη Βουλγαρία με μέση εκροή 1200 λίτρων παγωμένου νερού το δευτερόλεπτο.

Περιγραφή Camp

 

Στο τρίτο Camp της σεζόν επισκεπτόμαστε το Βέλιγκραντ για να στηρίξουμε με την σειρά μας τον οργανισμό Bike Area και τον τοπικό μαχητή Vasil Todev. 

Ο οργανισμός Bike Area αντιπροσωπεύει επάξια και με πολύ δυναμικές δραστηριότητες την ορεινή ποδηλατική σκηνή της Βουλγαρίας με προσπάθειες όπως την προώθηση – εξερεύνηση, τον καθαρισμό και την σηματοδότηση των βουλγάρικων μονοπατιών και βουνών τους. Έτσι ως σήμερα συνεχίζουν να μεταδίδουν με πολύ αγάπη και να μοιράζονται με την στάση τους και τον θαυμασμό τους την άμορφη φύση που έχουνε δίπλα τους, εμπνέοντας όλο και περισσότερους αναβάτες να τους ακολουθούν.

Θα οδηγήσουμε πλάι με τον τοπικό οδηγό τους, θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους μέσα από τα τοπικά μονοπάτια της περιοχής – ανακαλύπτοντας θεματικά – φυσικά τοπία, άφθονα νερά και απέραντα δάση. Την δεύτερη ημέρα θα ζήσουμε την φιλοξενία της μετακίνησης με Uplift μέσω Mini bus στην περιοχή Alabak σε υψόμετρο 1.600μ, όπου θα μας περιμένει μια ονειρεμένη κατάβαση ανάμεσα σε ποικιλόμορφα μονοπάτια.

Ο χώρος του καταυλισμού μας σε αυτό το Camp θα πραγματοποιηθεί σε Official Camping της περιοχής για να νιώσουμε την ασφάλεια και την ξεγνοιασιά καθόλη την διάρκεια των διακοπών μας, ανακαλύπτοντας επίσης κάποιες νέες πτυχές στον κόσμο του υπαίθριου camping.

*δυνατότητα διανυκτέρευσης σε προσωπικό σας αυτοκινούμενο ή camper van στον χώρο του Camping με έξτρα χρέωση.

Παροχές

Πρόγραμμα Αναβατών

Ημέρα πρώτη – Σάββατο 11/06/2022

Day #1

 

11:00: Καλημέρα

11:15: Άφιξη συμμετεχόντων

11:30: Αναχώρηση προς Βέλιγκραντ με τα οχήματα μας

15:00: Άφιξη στον τόπο διεξαγωγής του Camp

15:30 Στήσιμο προσωπικών σκηνών

16:00: Δείπνο

17:00: Ελεύθερη ώρα

Ημέρα δεύτερη – Κυριακή 12/06/2022

Day #2

 

8:00: Πρωινό

10:00: Διαδρομή 1

13:00: Διάλειμμα και ανεφοδιασμός

13:30: Συνεχεία διαδρομής 1 – Επιστροφή στον καταυλισμό

16:00: Δείπνο

17:00: Ξεκούραση

18:00: Πρόσβαση σε ιαματικά λουτρά

19:00: Επιστροφή στον καταυλισμό

Ημέρα τρίτη – Δευτέρα 13/06/2022

Day #3

 

8:00: Πρωινό

10:00: Uplift για την διαδρομή 2

12:00: Διάλειμμα και ανεφοδιασμός

12:30: Συνεχεία διαδρομής 2 – Επιστροφή στον καταυλισμό

14:30: Δείπνο

15:30: Αναχώρηση προς Ελλάδα

THEY SUPPORT US
el