Επίπεδο

 

Ξέρουμε ότι είσαι καλός, αλλιώς δε θα βρισκόσουν εδώ!

Παρόλα αυτά διάβασε την παρακάτω λίστα και έλεγξε ποιο από τα παρακάτω επίπεδα αντιστοιχεί σε εσένα. Επειδή οι διαδρομές ορεινής ποδηλασίας αφορούν διάφορα επίπεδα δυσκολίας, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Εδώ μπορείς να διαπιστώσεις εάν το Camp που σε ενδιαφέρει, είναι κατάλληλο για το τρέχον επίπεδο προπόνησής σου.

Λάβε υπόψη αυτήν την κλίμακα και προτείνουμε να είσαι ειλικρινείς στην εκτίμησή σου!

Level 1

Beginner

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Οδηγάς το ποδήλατό σου κάθε εβδομάδα, αλλά τις περισσότερες φορές μένεις προσηλωμένος σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Σπάνια βρίσκεσαι σε δασικούς δρόμους ή δασικά μονοπάτια που είναι ομαλά και επίπεδα. Η εμπειρία σου στην ορεινή ποδηλασία είναι περιορισμένη.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όσον αφορά την αντοχή, η σκέψη να οδηγήσεις το ποδήλατό σου σε μια απόσταση 30 λεπτών χωρίς διακοπή είναι αρκετά ελκυστική. Ωστόσο, όταν οδηγείς σε επίπεδο τερέν, μπορείς να συνεχίσεις έως και μία ώρα ή περισσότερο, ίσως με σύντομες στάσεις.

Level 2

Intermediate

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Όταν οδηγάς αναζητάς δασικούς δρόμους ή ακόμη και κομμάτια με ήπια κλίση, χωματόδρομους. Δεν εκφοβίζεσαι από τις περιστασιακές πέτρες μπροστά σου αλλά οι απότομες ανηφόρες σε δυσκολεύουν και σε κάνουν να χάνεις την ισορροπία σου. Προσπαθείς να βρεις τον σωστό συνδυασμό ταχυτήτων για να ξεγλιστρήσεις και κατά την οδήγηση σου μερικές φορές επιλέγεις να περπατήσεις δίπλα στο ποδήλατό σου.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πραγματοποιείς κυρίως ορεινές δραστηριότητες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Με λίγα διαλείμματα, μπορείς να περάσεις περίπου 1 ή 2 ώρες με το πετάλι σε μια ημέρα και μπορείς να καλύψεις μια ανάβαση 250 μέτρων. Ωστόσο, το ταξίδι για περίπου 2 ώρες ορεινής ποδηλασίας σε δύο συνεχόμενες ημέρες απαιτεί σημαντική προσπάθεια από εσένα.

Level 3

Skilled

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Για εσένα η ορεινή ποδηλασία περιλαμβάνει μια βόλτα εκτός δρόμου που περιέχει λοφώδεις ή ορεινές περιοχές. Νιώθεις πραγματικά άνετα σε δασικούς δρόμους και λαχταράς τα στενά μονοπάτια που μπορούν να κάνουν το ποδήλατό σου να χορεύει. Δεν πτοείσαι καν όταν αντιμετωπίζεις εκτάσεις από ρίζες ή βραχώδης τερέν, αρκεί να μην είναι βρεγμένα..

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αφιερώνεις μεταξύ 4 και 6 ώρες την εβδομάδα σε μια προπόνηση που είναι κυρίως ορεινή. Είσαι σε θέση να περάσεις έως και 3 ή 4 ώρες την ημέρα στη σέλα (με λίγη ανάπαυση) και μια βόλτα που ανέρχεται σε συνολική κάθετη ανάβαση 700+- μέτρων. Συχνά απολαμβάνεις τη βόλτα με ποδήλατο για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Level 4

Very Skilled

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το να κάνεις ένα «άλμα» είναι φυσικό για εσένα. Οι απότομες αναρριχητικές ενέργειες δεν σε τρομάζουν και η χρήση του σωστού συνδυασμού ταχυτήτων είναι παρελθόν. Ξέρεις πώς να μοιράσεις το βάρος σου σε σύντομες και δύσκολες αναβάσεις και είναι ένα σπάνιο περιστατικό, κυρίως λόγω έλλειψης συγκέντρωσης να αντιμετωπίσεις εξίσου δύσκολα τμήματα κατάβασης που φυσικά θεωρούνται κατάλληλα. Βρίσκεσαι ακόμα πάνω στη σέλα και σε περιοχές που καλύπτονται από μεγάλα, ασταθή βράχια και αισθάνεσαι άνετα σε λασπώδη μέρη ή, πραγματικά, σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο που προσφέρει κάτι λιγότερο από το ιδανικό κράτημα.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καταγράφεις 6 έως 10 ώρες φυσικής άσκησης κάθε εβδομάδα. Δεν δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα να οδηγήσεις για δύο ή τρεις συνεχόμενες ημέρες, ακόμα κι αν περάσεις 2-3 ώρες με το πετάλι σε κάθε μία από αυτές τις ημέρες. Μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ των προσπαθειών υψηλής έντασης και μπορείς να προσαρμόσεις το ρυθμό σου στη διαδρομή που έχεις σχεδιάσει και τις εξωτερικές συνθήκες της ημέρας (λάσπη, βροχή, θερμοκρασία και ούτω καθεξής).

Level 5

Pro

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αναζητάς μονοπάτια καλυμμένα με εμπόδια, περιπλανώμενος μέσα σε βραχόκηπους. Μπορείς να διαχειριστείς τις δύσκολες καταβάσεις, ακόμα και με ένα ποδήλατο που έχει σχετικά σύντομες αναρτήσεις. Όταν βρίσκεσαι σε ένα μονοπάτι αναζητάς ανυπόμονα εμπόδια και σου αρέσει να οδηγάς σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιμετωπίζεις τις απότομες αναβάσεις, έχοντας σαν μοναδικό όριο την φυσική σου δύναμη, καθώς οι τεχνικές σου δεξιότητες σίγουρα δεν αποτελούν εμπόδιο. Τα δύσκολα τμήματα έχουν μια ιδιαίτερη φύση για εσένα και συχνά οδηγάς αντί να τα περπατάς. Είσαι σε θέση να εκτιμήσεις σωστά τα όριά σου ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ορεινή ποδηλασία για εσένα είναι κυρίως μια ευκαιρία να ασκηθείς. Έχεις ένα συνολικό πρόγραμμα, σαφώς δομημένο και ξοδεύεις μεταξύ 11 και 14 ώρες την εβδομάδα για την προπόνηση σου, μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Είσαι σε θέση να οδηγήσεις για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 3 ώρες την ημέρα. Ακόμη και για μια βόλτα με ανάβαση άνω των 1500 μέτρων και γνωρίζεις πώς να προσαρμόσεις την ένταση της προσπάθειάς σου με βάση τη διαδρομή που οδηγείς, ώστε να φτάσεις στη γραμμή τερματισμού.

el